Interaktivní dlaždice ve Fusio

Jednou z hlavních novinek aktuální verze Fusio je funkcionalita interaktivních dlaždic. Uživatelé mají možnost zobrazit si horizontální pás dlaždic v prostoru mezi horním menu a záložkami otevřených agend.
Jednotlivé dlaždice jsou z technického pohledu samostatné moduly (a ještě techničtěji: jsou odděleny v samostatných .dll knihovnách), které však mají přes interní API rozhraní přístup k potřebným datům a funkcím Fusio. Slouží především pro zobrazování různých stavových hodnot a jejich obsah se může průběžně dynamicky měnit.

Jak je vidět na ukázkovém snímku obrazovky, u nás používáme dlaždici “Kolega”. Dlaždic tohoto typu si může uživatel přidat dle potřeby na pás tolik, kolik potřebuje a přiřadit je třeba svým nejbližším spolupracovníkům. Na dlaždici vidí barevným puntíkem indikátor přítomnosti, který se pro jednotlivé pracovníky dynamicky mění podle dat, načtených z docházky, napojené také na snímače čipů, kterými otevíráme dveře. Ale také třeba z evidence dovolených… Po zastavení na dlaždici se pak ukáže detailnější informace o tom, ve které části budovy se kolega zrovna nachází nebo do kdy nebude přítomen. Dvojklikem na dlaždici je možné přímo spojit telefonní hovor v interní pobočkové ústředně.


Další dlaždice na ukázce poskytují informace třeba o obsazenosti zasedaček, posledním záznamu v knize jízd přiděleného vozidla, úkolech po termínu (ano, bohužel dva tam jsou, ale po dopsání příspěvku na blog se na ně hned vrhnu, slibuji!) nebo třeba ukazatele stavu plnění vybraných KPI.

Dlaždice si můžete představit tak trochu jako widgety, známé třeba z iOS nebo Androidu. Vytváříme je díky modulární architektuře jednotlivým zákazníkům na míru podle jejich potřeb. Management společnosti chce vidět objem smluv uzavřený za minulý týden, obchodního ředitele může zajímat počet schůzek, absolvovaný obchodníky od začátku měsíce a operátora v call centru přivítá třeba informaci o počtu hovorů čekajících ve frontě nebo procento ztracených hovorů…

Možná vás napadá: Nezabírá pás dlaždic zbytečně místo těm, kdo raději využijí maximum plochy zobrazení dat jednotlivých agend? I na tyto uživatele jsme mysleli, každý si tedy může “zabalit či rozbalit” pás dlaždic podle své aktuální potřeby…

Přesvědčte se na vlastní oči

Všechna data na jednom místě, snížení nákladů i chybovosti. Ukážeme vám,  jak Fusio funguje – stačí, když nám zanecháte kontakt.